Stugan

Vår stuga ligger längs Hovärksvägen som sträcker sig från byn upp på fjället Hovärken med fantastiska skidbackar och härliga längdskidspår. Stugan har utsikt över fjällen på flera håll och stor tomt med sluttande gräsmatta som vintertid fungerar utmärkt som pulkabacke för de minsta. Här bor du nära byn (750 m till ICA) och skidliftarna (ca 1 km) med längdskidspår och skoterled precis runt knuten - de bästa förutsättningarna för en härlig fjällsemester!

Stugan är på 85 m2 (samt källare) och är fräscht och modernt inredd. Det finns tre sovrum, rymligt kök/storstuga med braskamin, ett vardagsrum med TV/DVD samt badrum med dusch och WC. Dessutom finns en uppvärmd gäststuga. I källaren finns bastu samt ytterligare dusch och WC.

 

 

Snabbfakta

  • Storlek: 85 m2 + källare 35 m2
  • Antal sovrum: 3
  • Antal bäddar: 10 i sovrum (möjlighet till extrabäddar i vardagsrum/gäststuga)
  • Bastu, braskamin, tvättmaskin, diskmaskin, skotork
  • Vedeldad badtunna
  • Djur- och rökfritt
  • Barnvänligt: Matstol och badbalja finns
  • Stor gårdsplan med plats för flera bilar och skotrar

Beskrivning

Entréplan

Kök/Storstuga
Stort kök med matplats för 10 personer, samt lounge med fåtöljer framför braskaminen. Fullt utrustat med köksgeråd, kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn, kaffebryggare, vattenkokare, våffeljärn.

Sovrum 1
2 bäddar i dubbelsäng (160 cm resårmadrass).

Sovrum 2
2 bäddar i dubbelsäng (160 cm resårmadrass) samt 1 bädd i överslaf (80 cm) och 1 bädd i enkelsäng (80 cm).

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med soffgrupp (varav en bäddsoffa) och TV/DVD.

Badrum
Fräscht badrum med WC, dusch och golvvärme. Badbalja för små barn finns i stugan.

Källarplan (ingång från gården)

Sovrum 3 (nyrenoverat till vinter 2020/2021)
2 bäddar i dubbelsäng (160 cm resårmadrass) samt 2 bäddar i utdragbar dagbädd (80 cm x 2).

Bastu/dusch/WC
På källarplan finns även bastu, dusch, WC samt tvättmaskin. Källaren har ingång från gården, nära gäststugan.

Gäststuga

Uppvärmd gäststuga på gården med 3 bäddar i enklare familjevåningssäng (ej indraget vatten/WC). Gäststugan är av enklare standard än huvudbyggnaden men fullt möjlig att nyttja även vintertid.

Övrigt

Veranda
Stort trädäck (40 m2) i söderläge med grill och trädgårdsmöbler. Lika härligt solläge på sommaren som en vacker vårvinterdag.

Vedeldad badtunna
Nedanför verandan finns vår härliga vedeldade badtunna som inbjuder till bad när som helst på året. Badtunnan rymmer 6 vuxna och ligger i nära anslutning till källarvåningen med dusch och bastu. Att nyttja badtunnan kostar 300 kr/dag och då ingår ved till uppvärmningen.

Båt
För er som hyr stugan sommartid ingår tillgång till en mindre båt med motor (5hk) som står på släp och enkelt dras ner till sjön. Perfekt för fiske nere på Lofssjön eller någon av de andra sjöarna i trakten.